til forsiden

Velkommen til Bornholm - Bright Green Island

 

Tanker om det globale verdensbillede…..

 

Verdensbilledet set igennem medierne, giver et billede af den "frie" verden,  hvor religionen danner det politiske grundlag for mange.

 

Religionen må være en tro som den enkelte skal have et forhold til, men en tro skal ikke danne mønster for den politiske dagligdag.

 

Hvis troen skal danne grundlag for de politiske handlinger, så har vi et samfundsproblem som vil skabe et uløseligt kaos, hvor den "troende" ikke kan se, opfatte og acceptere de forskelligheder der er mellem  mennesker, og de forskellige kulturer og trosretninger som grupper af mennesker er vokset op i.

 

Set i et historisk perspektiv, så må det være ”fanden” der har skabt religionerne, for hvad mennesker har gjort i religionens navn, hører til noget af det uhyggeligste i den menneskelige historie.

 

Religionen bør kun eksistere i den enkeltes hoved,  men når den grupperer sig på en sådan måde, at den bliver en magtfaktor i en større kreds, og som så  udvikler sig til en ren folkebevægelse, så udgør den en trussel for menneskeheden.

 

Den udvikler sig så til en magtfaktor, der har  som mål at bekæmpe andre trosretninger, og derved  fører til regulære krigshandlinger mennesker imellem.

 

 

Man anvender også religionen, i stor udstrækning, som anledning eller undskyldning, for de værste menneskelige aggressioner som kan komme til udtryk, uden at tage personlig ansvar.

 

Det er denne blanding af religion og politik der skaber det verdensbillede vi oplever netop nu, og de krige med terror som følge, der er sat i værk verden over.

 

Disse situationer lægger beslag på alt for mange menneskelige og økonomiske ressourcer, som kunne anvendes langt bedre, hvis det blev muligt at skille religionen og det politiske ad, især for de fattigste lande. 

 

 

Så kunne det måske blive muligt at skabe grundlaget for et bedre liv for de mange Verden over, som har et akut behov for hjælp.

 

Men som konflikterne er sammensat, og som udgør en slags kulturkrige,  skal vi nok forvente ikke bliver afskaffet i de kommende mange år, det må vi nok konstatere.

 

En sådan konstatering kan måske henføres til det Martin Luther King engang sagde:

 

" Den gamle øje for øje filosofi, fører kun til, at alle til sidst bliver blinde".